sobota 17. decembra 2011

Dvadsiata úloha

Založte si svoju Knihu srdca!

Naša logika sa neustále vyvíja a rastie. Ak na novú logiku a nové zrelšie otázky chcete používať staré riešenia a odpovede, ktoré kedysi fungovali, tie už pri vaších vyzretejších otázkach a problémoch nebudú účinné a vy sa nikam nepohnete. Riešenia, ktoré fungovali na vaše problémy keď ste boli na nižšej úrovni duchovného rastu, vám v zrelšom období nepomôžu vyriešiť váš problém a neposkytnú vám úľavu a odpoveď, ktorú hľadáte. Ale problém je v tom, že mnohí z nás sme k našim "starým zaručeným riešeniam" pripútaní a nechceme dovoliť a dopustiť, že aj v riešeniach, aj v odpovediach treba rásť a vyvíjať sa. 

Ak sa napriek nášmu rastu a vyvinutejšej logike chceme vyhnúť pokroku v hľadaní riešení a odpovedí, páchame vlastne duchovnú samovraždu. Žiaci, ktorí nie sú schopní prijať nové, vyššie riešenia na svoju neustále zrejúcu logiku, často odstúpia od duchovnej cesty s ospravedlním, že to už pre nich "prestalo fungovať". Stanú sa z nich duchovní odpadlíci, ktorí spáchajú duchovnú samovraždu a bohužial, bude im trvať veky, kým znova naberú dodatočnú zrelosť a chuť, sa k tejto ceste vrátiť. 

Jediným riešením na tento problém je - založiť si Knihu srdca. Každý deň si napíšte nové pochopenia zo satsangov, vaše interpretácie týchto pochopení, vaše súčasné problémy a riešenia, ktoré vás napadajú. Ak budete mať nabudúce problém, prelistujte svoju Knihu srdca a buď v nej nájdete riešenie, alebo ak nie, aspoň budete mať jasno, že vaše staré riešenia už nie sú dosť dobré a musíte nájsť nové, lepšie. 

Kniha srdca nie je žiadna technika iba pre začiatočníkov, ale pre všetky úrovne ľudí na duchovnej ceste, aj pre tých, čo si myslia že sú osvietení. 

Paramahamsa Nithyananda

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára