piatok 27. mája 2011

Sedemnásta úloha


"Nikdy nie je neskoro stať sa tým, čím ste mohli byť" - George Elliot 

Milí bádatelia pravdy, 

Ako sa vám darí v jazykoch lásky? Čo ste zistili počas tohto experimentu, keď ste si začali viac všímať jazyky láska vašich blízkych a milovaných? Verím, že to pre vás bolo veľmi odhaľujúce a otvorilo vám to oči v mnohých aspektoch. 

A tak je tu dnes po dlhom predlhom čase ďaľšia bezdomovská úloha. Ako ste si mohli všimnúť hneď v úvodnom citáte, dnes budeme mať veľmi inšpiratívnu úlohu, ktorá vám pomôže neoddiaľovať rozhodnutia a činnosti, ktoré vás priamo zavedú k vášmu cieľu, k tomu, čím ste vždy chceli byť alebo čím ste sa chceli stať, ale nikdy ste neurobili kroky na to, aby ste to dosiahli.

Tento nasledovný proces je veľmi jednoduchý, ale ak ho budete nasledovať, ako budete poctivo a dôkladne nasledovať jeho kroky, tak vás na 100% zavedie k vášmu cieľu. 

Nezabudnite, že každý z nás má v sebe obrovský potenciál, ale spoločnosť, okolie a nakoniec my sami sme ho v sebe natoľko potlačili, že už ani neveríme že existuje. 

Ale dnes budete mať opäť príležitosť začať snívať a objavovať svoj vlasný potenciál, niečo, prečo ste sem prišli, prečo ste sa tu narodili a pomocou nasledovných pár krokov vás môže doviesť k jeho naplneniu.  

Tu je teda nasledovný proces:

Ako vždy začnite krátkou meditáciou. Sadnite si do pohodlnej pózy, v ktorej sa cítite stabilne a príjemne. Pamätajte, že meditácia nemá byť utrpenie, má to byť niečo veľmi príjemné, uvoľňujúce a radostné, niečo ako keď sa hráte so svojím psom alebo mačkou. 
Zavrite oči a ponorte sa do svojho dychu. Načúvajte rytmu vášho dychu a vášho srdca a pár krát sa zhlboka nadýchnite a vydýchnite. Cíťte, ako každým nádychom a výdychom do vás vstupuje blaženosť a vychádza blaženosť. Keď sa naplníte úplným pokojom a mierom, otvorte oči a vyberte si svoju knihu a pozorne si prečítajte nasledovné body:
  1. Jasne identifikujte jeden svoj silný cieľ, túžbu, ambíciu, ktorú by ste chceli v živote, alebo v blízkej budúcnosti dosiahnuť. Môže to byť čokoľvek od túžby schudnúť, cez nájdenie si novej práce, otvorenia si svojho vlastného businessu, nájdenia harmónie vo vašom vzťahu alebo čokoľvek iné.  
  2. Pri každom rozhodnutí ohľadne vášho cieľa alebo pri akejkoľvek činnosti, ktorá by ho mohla ovplyvniť sa opýtajte sami seba: Prináša ma táto činnosť, toto rozhodnutie bližšie alebo ďalej od môjho cieľa? 
  3. Ak vás oddiaľuje od vášho cieľa, urobte rozhodnutie tak, aby ste to nedovolili, proste rozhodnite sa tým smerom, aby vás vaše rozhodnutie priviedlo bližsie k vášmu cieľu. Napríklad: Ak je vašim cieľom schudnúť, a máte na návšteve možnosť dať si zmrzlinu alebo ovocie, opýtajte sa, ktorá z vecí vás privedie bližšie k vášmu cieľu. Určite to nebude zmrzlina, tak sa jednoducho rozhodnutie pre ovoie a vykonajte to. 
  4. Žiadny cieľ sa nedá dosiahnuť bez nejakej akcie, činnosti. Len rozhodnutie nestačí, treba ho podporiť aj skutkami. Napríklad, ak je vašim cieľom začať tvoriť, predávať svoju tvorbu tak rozhodnúť sa je síce úžasné, ale treba to rozhodnutie spojiť aj s činnosťou, to znamená začať tvoriť.
Napíšte do svojej knihy dopodrobna tieto štyri body. Vyberte si svoj cieľ, napíšte aké rozhodnutia ho budú podporovať a ktoré ho budú blokovať. Napíšte aké činnosti a skutky podniknete na dosiahnutie svojho cieľa a v akej dobe. Nebuďte na seba prísni, je lepšie ísť k cieľu pomaličky ale systematicky, ako stanoviť si obrovské ciele a nedodržiavať tieto stanovené pravidlá.

Prajem vám veľa úspechov k úspešnému kráčaniu do vášho cieľa. 

Nithyanadam, 
Vibhooti

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára