piatok 6. mája 2011

Štrnásta úloha


Nithyanandam milí bádatelia pravdy,

po niekoľkých dňoch odmlky sa vám znova ozývam ohľadne bezdomovských úloh.
Dúfam, že ste nadaľej vytrvali a pokračujete v ceste k duchovnému naplneniu.



Ako prebiehal váš proces komunikácie s vašimi najbližšími - vašimi rodičmi? Pevne verím, že mnohí z vás sa odvážili ísť touto cestou a urobiť tak zázrak realitou.

Veľmi rada by som počula vašu spätnú väzbu, aké boli reakcie rodičov, alebo aký bol samotný proces pre vás. Čo to urobilo s vaším vnútrom, čo sa vo vás zmenilo, alebo zlomilo? Podeľte sa o svoje zážitky a inšpirujte tak iných. Keď sa totiž podieľame o skúsenosti s inými, tieto skúsenosti sa stávajú súčasťou našej bio-pamäte.

Ďaľšia bezdomovská úloha bude aj naďalej pokračovať v znamení odpúšťania a zázrakov.
Aj keď možno pre vás nie je príjemné prekonávať svoje zábrany, vedzte že je to len ego, len vaša identita, ktorá sa bráni a chce prežiť. Takže ak sa rozhodnete, že napriek všetkým zábranám, napriek všetkým myšlienkam a dôvodom, ktoré sa vynárajú vo vašej mysli sa rozhodnete ju prekonať, tak ste prvý krát prekonali vašu myseľ. Pretože ste urobili krok proti vášmu egu, dôležitý krok ku skutočnej transformácii. Keď zomiera naše ego, je to bolestivé a nepríjemné, ale je to nevyhnutné ak chcete zažiť oslobodenie, transformáciu a nakoniec aj osvietenie.

Vstúpme teda do dnešného procesu. Zoberte si pero a papier (môže to byť Vaša kniha) a vypracujte nasledovné úlohy:

1.       Napíšte zoznam ľudí a s nimi spojené bolestivé skúsenosti, ktoré vám spôsobili. Začnite vašou rodinou, vašimi blízkymi a priateľmi. Preskúmajte vaše skúsenosti z detstva, z mladosti ako aj z nedávnej minulosti. Napíšte všetky bolesti a popíšte do detailu situácie a skúsenosti, ktoré ich spôsobili.  Napíšte, ako tieto situácie a rany ovplyvnili alebo ovplyvňujú váš súčastný život.
2.       Precíťte tieto rany a bolestivé skúsenosti vo vašom vnútri. Ponorte sa do krátkej meditácie, a živo si predstavte dané situácie a precíťte ich autenticky, prežite a uvoľnite ich zo svojho vnútra. Vypustite a vyliečte svoje rany v tejto meditácii. Doprajte si toľko času koľko budete potrebovať, precíťte intenzívne každú a jednu skúsenosť.
3.       Zavolajte všetkým ľuďom, ktorí vám spôsobili bolesť, alebo spôsobili vám nejaké rany. Porozprávajte sa s nimi úprimne, povedzte im že prechádzate programom na vnútorné prebudenie a že toto je jedna z úloh a že máte úprimný záujem vyliečiť váš vzťah, povedzte im o „tom svete“ a o „mojom svete“, povedzte im, že ste pochopili aký je medzi nimi rozdiel a ze im úprimne odpúšťate. Poproste ich o odpustenie čohokoľvek čo ste im spôsobili a poďakujte im za všetko, čím vám pomohli alebo nejakým spôsobom obohatili váš život. 

Ak niektorí z ľudí už nežijú, alebo nemáte možnosť ich skontaktovať telefonicky, môžete im napísat úprimný list. Ďaľšou z možností je ísť ku stene, alebo k stromu, privolať ich prítomnosť a úprimne sa s nimi porozprávať. 

Prajem vám aby ste nabrali odvahu a urobili zázrak realitou. Jediný spôsob ako vyliečiť vaše vzťahy je najskôr vyliečiť seba. Keď sa stanete víťazom a natiahnete svoju ruku, uvidíte zázraky vo vašom živote.
Veľa zdaru v liečení vašich sŕdc.

Nithyanandam!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára