utorok 19. apríla 2011

Jedenásta úloha


Nithyanandam milí bádatelia pravdy,

Dnes budeme cestovať do vášho srdca na stretnutie s vašim vnútorným ja.

Každý z nás sme v srdci dieťa, ktoré nevyrástlo. Každý z nás v sebe schovávame to male zraniteľné dieťa, ktoré je bojazlivé, ktoré hľadá oporu, pochopenie, lásku. My sme ale vyrástli a zabudli sme na spojenie s našim vnútrom, s naším jadrom, našim srdcom, ktoré sa neschováva za rúško ega. Dnes, budete mať príležitosť stretnúť sa s týmto JA.


Začnite ako zvyčajne krátkou centujúcou meditáciou. Z hlboka dýchajte a vedome sa odpútajte od svojich myšlienok. Nepotláčajte ich, ale ani ich nerozoberajte, buďte si vedomí, že náhodne a bez významu prichádzajú a odchádzajú. 

Po chvíli si predstavte seba, keď ste boli vo veku 4 – 5 rokov. Predstavte si sami seba v jednej bolestivej situácii, kedy ste cítili bolesť, alebo smútok, krivdu alebo strach. Ponorte sa naživo do tejto situácie. Cíťte, že ste opäť malé dieťa, ktoré sa znova vrátilo do tej istej situácie. Keď vaše dieťa chce plakať, dovoľte mu plakať, keď chce kričať, dovoľte mu kričať. Nech sa chce akokoľvek vyjadriť, dovoľte mu, nech to urobí.
Po chvíli, keď sa vaše dieťa ukľudní, prihovorte sa mu. Povedzte svojmu dieťaťu, že tento krát ste tu s ním, že tu nie je samo, že sa nemá čoho báť, že ste tu pre neho. 

Potom, povedzte svojmu dieťaťu, nech vás zoberie na jeho obľúbené miesto. Choďte spolu s vašim dieťaťom na toto miesto, chyťte ho za ruku a  povedzte mu, nech vás zavedie kam chce, nech vám povie, čo vám chce povedať, nech vám naznačí, čo mu v živote chýba, nech vám povie, čo od vás potrebuje.
Nasledujte svoje dieťa, vnímajte čo vám ukazuje a naznačuje.  Dôkladne ho vypočujte, dovoľte mu aby sa vyjadrilo, aby sa vyžalovalo, aby povedalo a prejavilo, čo vám už dávno chcelo povedať.
Dobre naslúchajte jeho slovám a reagujte pozitívne, podporujte ho v rozprávaní, dajte mu najavo, že ho počúvate a že máte záujem mu pomôcť.

Kam vás zaviedlo vaše dieťa? Čo vám hovorí vaše dieťa? Čo od vás potrebuje, čo mu chýba, ako mu môžete pomôcť?

Venujte si čas a pobudnite so svojím dieťaťom pokiaľ to budete cítiť. Potom ho uistite, že hoci ste sa mu celé roky nevenovali, teraz ste ho konečne opäť objavili a že odteraz tu budete pre neho.
Povedzte mu, že keď ste sa trestali, netušili ste, že ste trestali vaše dieťa, že keď ste boli na seba prísni, tak ste netušili, že ste boli prísni na svoje vlastné dieťa. Povedzte mu, že mu to chcete vynahradiť, a že odteraz budete dobre naslúchať jeho pocitom, požiadavkám a potrebám. Sľúbte mu, že budete viac vnímaví voči jeho potrebám a jeho pocitom. Objímte svoje vnútorné dieťa. Precíťte obrovskú lásku k sebe samému.  

Keď otvoríte oči, môžete o svojej skúsenosti napísať do Svojej knihy. 

Ak máte partnera, človeka, s ktorým by ste mohli praktizovať túto úlohu,  bolo by úžasné keby vás navádzal cez túto meditáciu, čítaním tohoto textu.  Umožnilo by vám to prežiť túto situáciu autentickejšie.
Prajem vám krásne stretnutie s vašim vnútorným dieťaťom.

Nithyanandam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára