streda 6. apríla 2011

Tretia úloha

Nithyanandam satsangees, 

Dnes ráno som dorazila do Indie. Je tu veľmi teplo, tak sa aklimatizujem. Samozrejme, že som na vás nezabudla a posielam vám ďaľšiu dnešnú úlohu.

Tretia úloha

Nájdite svoj životný symbol.
Dnes budeme spolu hľadať váš životný symbol.

Opäť si nájdite prietor, kde nebudete rušení.  Sadnite si do príjemnej meditačnej pózy a zavrite očí. Začnite zhlboka a vedome dýchať. Urobte niekoľko hlbokých nádychov a pri každom výdychu vypustite všetky starosti, emócie a myšlienky von z vášho vnútorného priestoru.
Keď budete cítiť, že ste vo vnútri prázdni, opýtajte sa sami seba v duchu túto otázku: „Aký je môj životný symbol? Čo je symbolom môjho naplneného života?“

Zostaňte sedieť v tichosti a pozorne sledujte čo sa udeje vo vašej mysli.


Prvý symbol alebo obraz, ktorý vám príde na rozum bude vašim životným symbolom. Váš životný symbol môže byť čokoľvek od zvierat, vecí, planét, ľudí, alebo celých situácií, atď. Nesnažte sa vymyšlieť si svoj symbol. Dovoľte svojej mysli, aby ho našla za vás. Nech vás napadne čokoľvek,  zaznamenajte to. Otvorte oči a namaľujte svoj symbol do Vašej knihy. 

Ak máte pastelky, fixky alebo farby, namaľujte svoj symbol tak živo, ako ste ho videli vo svojej mysli. Namaľujte svoj symbol na vrchu vysokej hory, ako trpezlivo a s radosťou čaká na váš príchod.  Namaľujte na vašej hore cestičku, ktorá je síce kľukatá, ale na koniec vedie k vášmu symbolu.
Keď je váš obrázok hotový, opýtajte sa sami seba, kde na tejto ceste sa práve nachádzate. Zakreslite sa na tejto ceste. 

Večer keď budete  zaspávať, alebo bezprostredne po maľovaní,  ponorte sa do meditácie nad vaším životným symbolom. Cíťte, že tento váš patrón neustále dohliada na vašu životnú cestu. nemusíte vedieť, čo ten symbol znamená, on je len fyzickou reprezentáciou vášho životného poslania. Meditovaním nad svojím životným symbolom sa mu budete neustále približovať a váš symbol vás bude priťahovať bližšie a bližšie. Cíťte svoj symbol, viďte ho, zoznámte sa s ním, pozdravte ho. Toto je prvý krát, čo ste stretli svoje životné poslanie. Precíťte to intenzívne.

Ak chcete, podeľte sa o svoje zážitky s Vašou knihou. 

Nithyanandam!

Ma Nithya Vibhooti

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára