sobota 9. apríla 2011

Šiesta úloha

Osvietenie je preliezť stenu ilúzie a dostať sa na jej druhú stranu pravdy. Swamiji hovorí, že na prelezenie tejto steny nám stačí jedna reťaz. Nemusíme mať 10 reťazí, lebo ani nemáme 10 rúk, aby sme sa mohli na nich naraz škriabať.

Reťaz znamená jednu cestu, jeden spôsob, ako dosiahnuť osvietenie.

Kazdý z nás sme iný a každý z nás máme inú cestu, ktorá nás zavedie k oslobodeniu. Túto cestu musíme len nájsť a držať sa jej. To je tá jedna reťaz.

Čo to znamená v praxi? Swamiji hovorí, že my všetci žijeme jednu dimenziu osvietenia. Kazdý z nás má v sebe maličkú časť osvieteného života, v ktorej sme Shiva = samotný Boh.

Dnešná úloha je, nájsť svoju prednosť. Nájsť tú reťaz, pomocou ktorej sa vyškriabete po stene ilúzie do sveta oslobodenia. Nebojte sa, aj keď spadnete, určite tým len získate. Existencia totiž vidí vašu námahu a intenzitu, vašu snahu a hlavne úprimnosť.

Swamiji hovorí, že nezáleží na tom čo urobíte, ale s akým zámerom to urobíte, čo sa zaznamená vo vesmíre.

Šiesta úloha


Takže, tak ako každý deň, začnite dnešnú bezdomovskú úlohu krátkou centrujúcou meditáciou. Dajte si záležať na tom, aby ste počas tejto meditácie vypustili z vášho vnútra prebytočné emócie a myšlienky a otvorili svoje vnútro na ďalší úsek sebaobjavovania.

Po krátkej 5-10 minútovej meditácii, opýtajte sa v duchu sami seba, aké sú vaše prednosti. Viďte a precíťte svoje prednosti, meditujte nad nimi a postupne z nich vyčlente jednu, ktorá vám pripadá byť najsilnejšia.

Vaše prednosti môžu byť naoko úplne nespäté s osvietením a s duchovnom. Napríklad, niekto z vás može byť vynikajúci kuchár. Ale varenie jedla ktoré poteší iných je vlastne rozdávanie lásky. Pamätajte, že láska ide cez žalúdok. Ak viete vložiť lásku do varenia, energizujete jedlo svojou láskou a to sa automaticky stáva liekom.

Rovnako, ak ste dobrí v upratovaní, máte radi čistotu a poriadok, znamená to, že máte dobrý zmysel pre organizáciu, nemáte radi nadbytočné veci, ktoré nás vlastne oberajú o energiu. Neporiadok je chaos, kde neprúdi energia. Keď si upraceme byt, hneď sa tam cítime lepšie, lebo je zosúladený s pravidlami feng shui, a dovolí energii opäť prúdiť.

Takže aj naoko zbytočná prednosť je prednosť a je dimenziou osvietenia.

Nájdite svoju prednosť, svoju silnú stránku. Pomenujte a identifikujte ju. Potom začnite bádať nad tým, ako by ste svoju prednost mohli využiť na vyššie účely. Ako by ste svoju silnú stránku mohli využiť na osvietenie, alebo na nezištný servis iným.

Ako som hovorila, jedlom môžme rozdávať lásku, byť prívetivý k iným znamená, že roznášame pokoj a mier medzi ľudmi. Byť dobrým managerom znamená že viete stanoviť priority a máte jasnú myse+l atď.
Opýtajte sa svojho vyššieho ja, ako môžete svoju prednosť využiť na osvietenie. A tá prednosť nemusí slúžiť len vám, práve naopak, ak slúži iným, je to tá skutočná prednosť.

Napíšte do Svojej knihy o svojej prednosti, o tom, v čom ste výnimočný a začnite túto svoju prednosť vedome používať vo svojom živote na vyššie účely, na vaše osvietenie.

Krásny zážitok.

Nithyanandam!

Ma Nithya Vibhooti

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára