štvrtok 7. apríla 2011

Štvrtá úloha

Nithyanandam, 

ako dopadlo hľadanie vášho životného symbolu? Verím, že všetci ste ho našli a rovnako ste sa aj identifikovali na vašej hore a zaznamenali  miesto na vašej duchovnej ceste.

Kedykoľvek keď budete mať zlý deň, alebo krízu, alebo sa pristihnete sťažovať sa na život, len si spomeňte na vašu horu a povedzte si: Hoci fúka silný vietor a do očí mi bijú kvapky dažďa, hoci ma všetci odhovárajú od výstupu na túto vysokú horu, rozhodol som sa pre túto cestu a nech sú podmienky akékoľvek ťažké, z mojej hory viac niet návratu. Nie je miesto kde môžem stáť a oddychovať, môžem ísť len hore, neustále, krok za krokom. 

Uvidíte, že po čase budete cítiť, že sa približujete k vášmu životnému zámeru. 


Pristúpme k dnešnej, štvrtej úlohe:


Dnes sa budeme zameriavať na odpustenie. Budeme odpúšťať osobe, ktorá je vám najbližšia a tou osobou ste VY!

Urobte krátku centrujúcu meditáciu ako pred každou úlohu.
Potom zostaňte sedieť so zavretými očami a povedzte si tieto dve vety:

Milá, milý ...... (vaše meno),

ďakujem Ti za:
a odpúšťam Ti za:

Za každou vetou povedzte svojmu ja, za čo mu ďakujete a za čo mu odpúšťate. Môžete začať ďakovať za veci, ktoré ste urobili dnes alebo posledné dni, alebo môžete ďakovať za všetky veci, ktoré ste urobili alebo dokázali v celom vašom živote. Rovnako, vymenujte veci, za ktoré si odpúšťate, za všetky veci, ktorými ste ublížili iným alebo sebe, za všetky situácie, kde sa cítite že ste zlyhali alebo sklamali seba alebo iných, za všetky vaše zlozvyky a nedostatky, s hlbokou láskou odpustite sami sebe. Akceptujte všetko čo sa stalo a ponorte sa do hlbokej lásky a vďačnosti k samému sebe.

Ak budete túto techniku opakovať každý deň pred spaním, naučíte sa hlboko akceptovať a milovať samých seba a zároveň neskutočne zvýšite svoje vedomie počas celých dní a skutov, ktoré budete robiť, pretože budete vedieť, že ak niekomu ublížite, alebo poviete krivé slovo, budete za to cítiť večer pocit viny a budete si musieť odpustiť

Táto jednoduchá ale mocná technika vás naučí milovať samých seba a iných. Zvýšite svoje vedomie a presuniete sa tak do vyšších sfér ľudského vedomia. 

Podeľte sa o váš zoznam vecí za ktoré si ďakujete a za ktoré si odpúšťate so Svojou Knihou. Toto prvé poďakovanie a odpustenie sebe samým tým bude  oveľa hlbšie a významnejšie. Zároveň, ak sa kedykoľvek v budúcnosti pozriete na tento váš prvý zoznam, budete vedieť povedať, ako významne ste postúpili na vašej duchovnej ceste. 

Krásny zážitok!

Nithyanandam!

Ma Nithya Vibhooti

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára